• Головна
  • Україна
  • В Україні тестують систему для захисту фронту від російських дронів

В Україні тестують систему для захисту фронту від російських дронів

Нарада щодо дронів, яка тривала майже три години, за участю президента Володимира Зеленського, фото Володимира Зеленського

Систему вже тестують на окремих напрямках, надалі її планують поширити на всю лінію фронту

В Україні тестують комплексну систему керування засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту військовослужбовців Збройних сил України та техніки від російських безпілотників, повідомив 1 квітня президент Володимир Зеленський після наради щодо дронів.

Президент зауважив, що систему РЕБ планують масштабувати на всю лінію фронту. Наразі, за його словами, систему вже тестують на окремих напрямках. Крім того, під час зустрічі з військовими та представниками уряду оновили плани виробництва на поточний рік за всіма типами безпілотників. Йдеться про FPV-дрони, дрони-бомбардувальники, розвідувальні безпілотники, а також далекобійні дрони для особливих завдань.

За словами Зеленського, нарада щодо дронів тривала понад три години. На ній ухвалили важливі рішення: щодо спрощення процедури закупівель, імпорту комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів. Також обговорили, як забезпечити гнучкість українського оборонно-промислового комплексу. «Потреби фронту постійно змінюються. Наші виробники мають вчасно реагувати на них», — наголосив президент.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про пошук «асиметричних рішень» для отримання якісної переваги над військами РФ, які переважають кількісно. Він акцентував увагу на підготовці фахівців з радіоелектронної боротьби, безпілотних систем, автоматизованих систем управління тощо.

На початку лютого стало відомо про створення у складі ЗСУ окремого роду військ — Сил безпілотних систем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності