• Головна
  • Україна
  • Понад 30 тисяч автомобілів українці купили та продали через “Дію”

Понад 30 тисяч автомобілів українці купили та продали через “Дію”

Купили та продали 30 тисяч авто через Дію — LVIV.MEDIA

За три місяці існування послуги купівлі-продажу транспорту у “Дії”, порушники намагалися продати дві викрадені машини та ще 19, що перебувають у розшуку

Через додаток “Дія” за три місяці українці здійснили понад 30 тисяч купівель та продажів авто, повідомив у середу, 27 березня, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він також додав, що завдяки новій функції у додатку вдалося виявити два вкрадених авто.

Продаж автомобіля у “Дії”

Як йдеться в повідомленні, послугою купівлі/продажу транспорту у додатку “Дія” українці користуються вже понад три місяці. “Послугу за своєю простотою та зручністю можна прирівняти до замовлення доставки. Крім того, що це зручно, це супербезпечно. Реєстр транспортних засобів перевіряє авто перед продажем по базах даних та інших реєстрах. Він швидко відмовляє, якщо машина в розшуку, вкрадена, арештована або якщо її намагається продати людина, яка перебуває в розшуку або з підробленими документами,” — зазначив Федоров.

Через “Дію” не вдалося продати арештовані та викрадені авто

За час існування послуги, було зафіксовано понад 30 тисяч успішних переказів. Натомість через “Дію” не вдалося продати:

2 викрадені авто

241 арештоване авто

19 авто, що перебувають у розшуку

Також через “Дію” не перереєстрували 510 автомобілів, власник або покупець яких був у розшуку Нацполіції.

Нагадаємо, послуга стартувала у грудні 2023 році. Відтак охочі мають можливість продати чи продати авто у мобільному телефоні, а також перереєструвати транспорт у Дії. Послуга доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності