На порталі «Дія» спростили подання заяви на субсидію

Ноутбук з відкритим сайтом державних послуг, ілюстрація Finance.ua

Тепер подання заяви на субсидію через «Дію» займатиме 10хвилин, а не 30, як було раніше

На порталі Дія пришвидшили процес подання заяви на отримання субсидії для оплати комунальних послуг, газу та палива.

Як повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, тепер заяву на субсидію через портал «Дія» можна подати за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються з реєстрів. Раніше процес тривав близько пів години. Час подання заяви скоротили завдяки зменшенню обов’язкових для заповнення полів: якщо раніше потрібно було заповнювати 21 поле, то тепер їх лише сім.

У міністерстві нагадали, що влітку 2023 року уряд полегшив процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Донедавна подати спрощену заяву онлайн можна було через вебпортал чи застосунок Пенсійного фонду України або в паперовій формі. Ще раніше процес відбувався в довжелезних чергах та очікуваннях.

Послуга подання спрощеної заяви на субсидію доступна для українців, які оформлюють її вперше. Скористатися оновленим функціоналом можна на відповідній сторінці порталу «Дія».

Як зазначили в Мінцифри, субсидії — друга за популярністю послуга в Україні. А загалом соцпослугами щороку користуються понад 10 млн українців. Щороку на такі послуги з держбюджету виділяється приблизно 700 мільярдів гривень. У паперовій формі установи щороку приймають близько 18 млн заява, а це приблизно 270 млн аркушів чи 1300 т паперу на рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності