• Головна
  • Україна
  • Уряд визначив місце для Національного військового меморіалу

Уряд визначив місце для Національного військового меморіалу

Ескіз Національного військово-меморіального кладовища

Це дві ділянки у Гатненській громаді Фастівського району Київської області

Кабінет Міністрів України офіційно визначив місце, де буде споруджене Національне військове меморіальне кладовище, повідомив ввечері 15 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це дві ділянки у Гатненській громаді Фастівського району Київської області. “Створення такого кладовища має дуже велике значення для нашої країни. Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто віддав життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність”, — заявив глава українського уряду.

Нагадаємо, 23 лютого Кабінет міністрів виділив 515 мільйонів гривень на будівництво та функціонування Національного військово-меморіального кладовища.

Яким має бути Національне військово-меморіальне кладовище

8 грудня 2023 року Верховна Рада ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища. Цим законом, зокрема, передбачено, що на ньому можуть бути перепоховані ті полеглі українські воїни, яких, починаючи з 2014 року, нагороджено орденом «Золота Зірка». Також на ньому можуть перепоховати видатних борців за незалежність України у XX столітті, але це можливо за рішенням та у порядку, визначеному урядом.

Торік Шмигаль заявляв, що першу чергу Національного військового меморіального кладовища планують відкрити в першій половині 2024 року.

Раніше в Міністерстві у справах ветеранів заявляли, що Національне військово-меморіальне кладовище включатиме комплекс споруд та площ: військове кладовище, музей, ритуальну будівлю, сучасний крематорій та інші споруди, потрібні для організації почесних поховань. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії. Національне військово-меморіальне кладовище будують у Гатненській громаді, що у Фастівському районі на Київщині. Його будують на ділянці площею майже 270 гектарів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності