• Головна
  • Україна
  • Двоє пілотів бригади з Львівщини загинули від російської атаки на українські гелікоптери

Двоє пілотів бригади з Львівщини загинули від російської атаки на українські гелікоптери

Росіяни вдарили по українських гелікоптерах, є загиблі пілоти

Росіяни атакували два українські гелікоптери і один пошкодили

12 окрема бригада армійської авіації ім. генерал-хорунжого Віктора Павленка, яка дислокується в Новому Калинові на Львівщині, повідомила про загибель двох українських пілотів. З’ясувалося, що вони загинули внаслідок російського удару по українських гелікоптерах за понад 45 км від лінії фронту.

«Сьогодні небо втратило двох своїх синів, які завжди літали високо і вільно. Нехай їхні душі знайдуть спокій серед зірок, а ми пам'ятатимемо їх як героїв, що віддано служили своїй Україні», — сказано в повідомленні бригади, опублікованому у вівторок, 12 березня.

У середу, 13 березня, стало відомо, що росіяни опублікували кадри знищення двох українських гелікоптерів та пошкодження третього. На це звернув увагу активіст і волонтер Сергій Стерненко. Він не вказав, де саме це сталося, але зазначив, що росіяни атакували українські гелікоптери за понад 45 км від лінії фронту. За його словами, удар корегував російський БПЛА Supercam.

Додамо, що нещодавно західні ЗМІ писали про знищення росіянами реактивної системи залпового вогню HIMARS на Донеччині, яка також була розташована за 40 км від лінії фронту. В цьому випадку удар також корегував дрон. Україна офіційно цю інформацію не коментувала.

Нагадаємо, 8 березня на Донеччині загинув майор Повітряних сил ЗСУ Андрій Ткаченко, родом із Самбора Львівської області. Він був пілотом винищувача.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності