Над Донеччиною загинув 33-річний пілот-винищувач із Самбора

Андрій Ткаченко

Майор Повітряних Сил ЗСУ Андрій Ткаченко загинув під час виконання бойового завдання

8 березня на Донеччині, виконуючи чергове бойове завдання, загинув майор Повітряних Сил ЗСУ Андрій Ткаченко. Про це 10 березня повідомили на сторінці Самбірського пласту.

Андрій Ткаченко народився у Самборі

Майор повітряних сил ЗСУ Андрій Ткаченко народився у Самборі 10 грудня 1990 року. Навчався у Самбірській початковій школі № 2, відтак у Самбірській гімназії, яку закінчив у червні 2008 року. Захоплювався спортом, під час навчання відвідував драматичний гурток і комп’ютерну школу. У 2002 році вступив до Пласту.

Навчання

У 2008 році став курсантом Національного Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, навчання в якому завершив у 2012 році. Під час навчання неодноразово відзначений подяками начальника університету. Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у жовтні 2009 року. Був досвідченим у стрибках із парашутом. Військову службу проходив в Івано-Франківську, в Харкові, відтак знову повернувся в Івано-Франківськ.

Бойові завдання

З початком війни у 2014 році виконував бойові завдання під час АТО і ООС. Після повномасштабного збройного вторгнення російського війська в Україну місцем виконання бойових завдань для пілота-винищувача став не лише схід країни, але й південь. Майор Андрій Ткаченко загинув у небі Донеччини 8 березня 2024 року, виконуючи чергове завдання.

У нього залишилися батьки, старший брат Віталій, дружина Леся і шестирічний син Марко. Поховання відбудеться в Івано-Франківську, де загиблий проживав зі сім’єю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності