• Головна
  • Україна
  • В авіакатастрофі на Житомирщині загинули троє українських пілотів

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули троє українських пілотів

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули троє українських пілотів

Серед загиблих — відомий пілот з позивним «Джус».

Ввечері 25 серпня на Житомирщині зіткнулись два українських літаки, внаслідок чого загинули троє льотчиків. Серед них — відомий пілот з позивним «Джус».

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на свої джерела у ЗСУ та правоохоронних органах, а також друг «Джуса» Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк.

За інформацією «Української правди», у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39, троє пілотів загинули. Державне бюро розслідувань почало розслідувати інцидент, а в Повітряних силах пообіцяли прокоментувати ситуацію пізніше.

Друг «Джуса» Павло Поцелуєв повідомив про загибель пілота близько 12:00 26 серпня:

«Щойно зрозумів, що не мав жодного твого фото – самі лише кріпухи, навігатори, чохли та кабелі. Тому що ти опікувався молодими, щохвилини думав, що і як в роботі можна покращити, як допомогти іншим. Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам'ять, Callsign Juice. Тепер ти буквально триматимеш наше небо».

UPD. У Повітряних силах підтвердили загибель українського пілота з позивним «Джус» та ще двох льотчиків в авіакатастрофі на Житомирщині 25 серпня.

«Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”. Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас», - йдеться в повідомленні.

В пресслужбі ДБР повідомили, що розслідують обставини авіакатастрофи навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині. Особливу увагу приділять вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику «чорних ящиків».

Попередньо справу кваліфікують як порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Довідково, Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29. З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності