• Головна
  • Україна
  • Вночі відбудеться церемонія вручення “Оскара”: за статуетку боротиметься фільм з України

Вночі відбудеться церемонія вручення “Оскара”: за статуетку боротиметься фільм з України

Статуетка Оскар

Церемонія розпочнеться о 00:30 за київським часом з традиційної червоної доріжки

У ніч з 10 на 11 березня відбудеться 96-та церемонія премії “Оскар”. В одній з номінацій за перемогу цього разу боротиметься український фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова. Про це повідомили на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України.

Де та коли дивитися “Оскар” в Україні

Традиційно вручення відбуватиметься в театрі Долбі в Лос-Анджелесі. За місцевим часом подія розпочнеться о 16:00, в Україні – о 01:00. За пів години до цього, о 00:30 за київським часом церемонія розпочнеться з червоної доріжки.

Церемонію можна буде подивитися у більш ніж 200 країнах, а в Україні її ексклюзивно трансформуватиме “Суспільне Культура”. Нічну трансляцію перекладатимуть у прямому ефірі Андрій Бєсєдін та Сергій Тюпа. Коментуватиме церемонію наживо кінокритикиня, артоглядачка “Еспресо” та “Детектора медіа” Лєна Чиченіна.

Ведучим "Оскара" буде американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел. Він проводить подію вже вчетверте – раніше він робив це у 2023, 2018 та 2017 році. Переможців оголошуватимуть зіркові актори та дієвці кіно, зокрема: Зендея, Стівен Спілберг, Ніколас Кейдж, Раян Гослінг, Аль Пачіно та інші.

Український фільм на кінопремії

За перемогу у 2024 році змагається документальна стрічка “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки і Василіси Степанової. Фільм представлений у категорії “Найкращий документальний фільм”.

“20 днів у Маріуполі” має високі шанси на перемогу цього року. Раніше стрічка здобула нагороду британського аналога “Оскара” – кінопремії BAFTA і приз глядацьких симпатій фестивалю Санденс. Крім того, на початку 2024 року Мстислава Чернова відзначили премією Гільдії режисерів США за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".

У своїй категорії фільм має таких конкурентів:

  • Бобі Вайн: Народний Президент (Bobi Wine: The People’sPresident);
  • Вічна пам'ять (The Eternal Memory);
  • Чотири дочки (Four Daughters);
  • Вбити тигра (To Kill a Tiger).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності