Міноборони тестує плавучі бронежилети для ЗСУ

Міноборони тестує плавучі бронежилети для ЗСУ

У майбутньому плавучі модулі планують використовувати на всіх бронежилетах

Міністерство оборони України випробовує спеціальні плавучі бронежилети для потреб Військово-морських сил та інженерних військ ЗСУ. Про це у суботу, 2 березня, повідомили у міністерстві.

«До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головна задача – вберегти життя військовослужбовців на воді. Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо, коли йдеться про спецпризначенців», — наголосив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

У Міноборони зазначили, що при контакті з водою спеціальний модуль у бронежилеті реагує, і той спрацьовує як рятувальний. Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Бронежилет розробляють іноземні та вітчизняні виробники.

«Наразі декілька зразків таких «плавучих бронежилетів» ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування», – сказав Віталій Половенко. Такі модулі у майбутньому планують використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності