• Головна
  • Україна
  • Кілька воїнів Сил спецоперацій загинули під час виконання бойового завдання

Кілька воїнів Сил спецоперацій загинули під час виконання бойового завдання

Ймовірно, воїни загинули на окупованій території Херсонщини, фото 73-го морського центру ССО

Воїни забезпечували відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання

Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій, повідомила пресслужба ССО вночі в четвер, 29 лютого.

«Забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання, воїни прийняли свій останній бій, навічно залишившись в строю», — сказано в повідомленні.

Пресслужба ССО не вказала, скільки саме воїнів загинули та не повідомила подробиць бойового зіткнення. Також немає офіційної інформації про те, де саме це сталося. Водночас увечері 28 лютого у соціальних мережах почали поширювати інформацію про невдалу спробу висадки бійців 73-го морського центру ССО на Тендрівську косу, що на окупованій частині Херсонської області. Про це, зокрема, стверджували російські воєнні кореспонденти та пропагандистські ЗМІ. Так, російський пропагандистський Telegram-канал Mash писав, що на Тендрівську косу намагалася висадитися група з 5 човнів. За їхніми словами, чотири з них підбили, а п’ята змогла втекти. 

73-й морський центр спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого — частина спеціальної розвідки Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Дислокується в Очакові Миколаївської області. Названий на честь Антіна Головатого — козацького кошового отамана, командувача Чорноморської козацької флотилії.

Під час повномасштабної війни бійці цього центру, зокрема, брали участь в обороні аеродрому «Кульбакине» в Миколаєві та у боях за острів Зміїний на Одещині. Також брали участь в АТО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності