• Головна
  • Україна
  • Україна отримала 0 млн від Японії та Норвегії на пенсії та зарплати

Україна отримала 0 млн від Японії та Норвегії на пенсії та зарплати

EPA / RICHARD A. BROOKS

Ці гроші використають, зокрема, для виплати пенсій, виплати працівникам ДСНС та на зарплати педагогам

Україна отримала 760 млн доларів США гранту від Японії та Норвегії. Гроші надійшли на безповоротній основі як другий грант Шостого додаткового фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Про це 28 лютого повідомили у Міністерстві фінансів України.

Уряд Японії надав Україні 465 млн доларів США. Від Норвегії надійшло 295 млн доларів. “Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків Держбюджету України, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони”, — йдеться у повідомленні. Гроші використають зокрема на пенсійні виплати, виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та оплату праці педагогів. 

До слова, у 2024 році Україна отримала вже близько 1,2 млрд доларів США зовнішньої фінансової допомоги від донорів через проєкти Світового банку.  З них майже 75% - гранти. 

Нагадаємо, у січні Японія виділила 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України. Також Японія передасть пʼять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності