• Головна
  • Україна
  • Депутата-підривника з Закарпаття перевели з лікарні до СІЗО

Депутата-підривника з Закарпаття перевели з лікарні до СІЗО

Депутат Сергій Батрин, фото Віталія Глаголи

Експертиза визнала Сергія Батрина осудним

Депутата Керецьківської сільської ради Закарпатської області Сергія Батрина, який торік у грудні підірвав три гранати на сесії сільради, перевели з лікарні до слідчого ізолятора в Ужгороді, повідомив у понеділок, 19 лютого, місцевий журналіст Віталій Глагола.

«Депутата Сергія Батрина перевели зі спецпалати лікарні в Ужгороді до місцевого СІЗО. Незадовго до того експерти визнали його осудним. До цього його лікували від наслідків вибуху його ж гранат», — написав Глагола.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради пролунали три вибухи — депутат від «Слуги народу» Сергій Батрин кинув гранати в залі під час засідання сесії, коли там розглядали бюджет села на 2024 рік. Правоохоронці спершу кваліфікували підрив як незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. СБУ окремо розслідує терористичний акт, оскільки такі злочини — її підслідність. 16 грудня пораненому депутату повідомили про підозру в організації терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків, за цією частиною статті йому загрожувало до 12 років увʼязнення із конфіскацією майна. Однак після того, як унаслідок теракту померли двоє постраждалих, справу перекваліфікували на терористичний акт, що спричинив загибель людей. Тому тепер Сергію Батрину загрожує довічне ув’язнення.

16 грудня від отриманих поранень унаслідок вибуху гранат у Керецьківській сільраді помер депутат Керецьківської сільради, 55-річний Віктор Пряділь. 15 січня від отриманих поранень помер 46-річний депутат Керецьківської сільської ради Мирослав Нитка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності