США продовжать підтримувати Україну у війні з Росією

США продовжать підтримувати Україну у війні з Росією

Про це заявили члени двопартійної делегації Конгресу США, що прибули до Києва

До України 9 лютого прибула делегація Конгресу США, яка складається з представників Демократичної та Республіканської партій. Про це у соцмережі повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

За її словами, делегацію очолює голова Постійного комітету з питань розвідки Майк Тернер. Також приїхали члени Палати представників США Френч Гілл, Джейсон Кроу, Ебігейл Спанбергер і Зак Нанн.

Згодом Ф. Гілл, Дж. Кроу і Е. Спанбергер запевнили, що США продовжать підтримувати українців, і це послання буде донесено знову до президента України Володимира Зеленського, повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

"Ми знаємо те відчуття партнерства, яке необхідне, коли ви боретеся за свободу. Усі ми тут на двопартійній основі віддані цьому. І ми ще раз донесемо це послання президенту Володимиру Зеленському, що він побачить підтримку Сполучених Штатів із нашими союзниками й партнерами у всій Європі та у всьому світі, які виступають за свободу тут, і підведемо риску, що ми не допустимо, щоб цю суверенну націю зруйнував російський ведмідь, який безжалісно їсть фрукти, навіть коли він не голодний", — сказав Гілл на брифінгу в Києві в п'ятницю ввечері.

Він також зазначив, що опитування в США свідчать, що американський народ не хоче, щоб Путін переміг в Україні. "Народ знає, що це погано не тільки для Європи, погано для народу України, суверенітету України, а й для світу", — додав Гілл.

Зі свого боку член комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Джейсон Кроу наголосив, що мета візиту делегації — "послати дуже сильний і дуже простий сигнал: народ Америки підтримує Україну". "Ми підтримуємо Україну не тільки тому, що розуміємо, що захист свободи і демократії в усьому світі є американською цінністю, а ми підтримуємо Україну, тому що це також в інтересах Америки. З менше ніж 5% нашого річного оборонного бюджету ми допомогли Україні забезпечити стабільну і квітучу Європу. Ми допомогли Україні знищити понад половину російської армії. Ми допомогли Україні захистити наших союзників у НАТО", — наголосив він.

Кроу також зазначив, що США допомогли Україні забезпечити стабільні ціни на продовольство, а також стабільні постачання продовольства у всьому світі. "Усі ці речі відповідають інтересам американського народу, й американський народ бачить це. І ми несемо це послання назад до наших округів. Ми з нетерпінням очікуємо продовження зустрічей із президентом Зеленським та іншими посадовими особами українського уряду, щоб обговорити шлях уперед і те, що необхідно зробити для забезпечення нашого міцного партнерства і нашого міцного альянсу", — зазначив він.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності