• Головна
  • Україна
  • В селі на Прикарпатті люди на незаконному блокпості побили жінку з дитиною

В селі на Прикарпатті люди на незаконному блокпості побили жінку з дитиною

Розлючений натовп намагався витягнути жінку з автомобіля

Місцеві жителі називали жінку «навідницею ТЦК» на чоловіків, але згодом визнали, що переплутали автомобіль

В селі Космач у Косівському районі Івано-Франківської області розлючений натовп на самовільно встановленому блокпості побив жінку з дитиною — жительку сусіднього села. Про інцидент потерпіла жінка Іванна Ванджурак розповіла у Facebook. Поліція підтвердила інцидент та відкрила кримінальне провадження.

За словами жінки, вона їхала з шестирічною донькою у Космач на «Нову пошту», її автомобіль зупинив натовп розлючених жінок, які тримали в руках дубинки та металеві предмети.

«Я відкрила вікно, і вони зразу почали наїжджати на мене зі словами «хто ти така, куди ти їдеш, якого х*я ти приїхала до нас в село». Я їм пояснила, що їду з дитиною на «Нову пошту», і що я місцева із сусіднього села. Вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон, чи я їх там не знімала. Я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила що там нічого немає і сказала «ну, нехай їде поки їде»», — розповіла Іванна Ванджурак.

Жінка повідомила, що коли вона поверталася назад, її знову зупинив розлючений натовп.

«Я дивлюся, як всі ці люди просто йдуть на мою машину. Я встигла замкнути двері, і відкрила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я «наводчиця воєнкома»! Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків», — розповіла потерпіла.

За її словами, жінки почали бити та трясти автомобіль, тягти потерпілу за волосся та пробували витягти її через вікно автомобіля. Жінка стверджує, що одна з натовпу запхала биту у вікно і вдарила дитину в голову, тоді як інша тримала жінку за волосся. «Я нічого просто нічого не могла зробити», — наголосила потерпіла.

«Потім звідкись взялись дві мої знайомі та односельчанки, яким я дуже вдячна. Я їх впустила в машину, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала мені вибратися з їхніх рук. Потім вони якось відчинили з мого боку двері і хотіли мене витягнути, я навіть уявити не можу, що б тоді було. Але в один момент один вуйко закричав: «Всі сюди, це не та машина, яка нам потрібна була, ми попутали!!!» В той момент приїхала інша машина і натовп переключився на неї», — розповіла Іванна Ванджурак.

Жінка стверджує, що їй діагностували струс мозку, а дитині — перебій носа. У поліції, за її словами, відкрили кримінальне провадження.

Слава Україні, нарешті я хоть трішки відійшла від усього і хочу поділитися з вами тут, як у селі Космач зустрічають...

Posted by Іваночка Ванджурак on Tuesday, February 6, 2024

Згодом поліція підтвердила інформацію про побиття в Космачі.

Як повідомили правоохоронці, 6 лютого на лінію 102 надійшла інформація про конфлікт за участі місцевих мешканців у Космачі. На місце негайно виїхали керівництво обласної, районної поліції та слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яка була розповсюджена в локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Їх доставили до місцевої лікарні.

«Поліцейські провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись. Поліція очікує на результати експертиз від медиків, після чого буде вирішене питання щодо надання правової кваліфікації події», — зазначається в повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності