• Головна
  • Україна
  • Зеленський розповів, скільки дронів і ракет випустила Росія по Україні від початку року

Зеленський розповів, скільки дронів і ракет випустила Росія по Україні від початку року

Рятувальники ліквідовують пожежу, яка виникла після падіння уламків випущеного росіянами дрона-камікадзе Shahed у Київській області, 30 січня 2024, фото ДСНС

Росія атакує Україну дронами майже щоночі

Росіяни від початку 2024 року випустили по українських містах 330 ракет різних типів, а також приблизно 600 дронів, повідомив у вівторок, 30 січня, президент Володимир Зеленський.

Він додав, що для протистояння такому терористичному тиску, потрібен достатньо потужний повітряний щит. «І саме такий повітряний щит ми будуємо разом з нашими партнерами. Протиповітряна оборона і радіоелектронна боротьба є нашими головними пріоритетами. Російський терор має бути переможений — це можна виконати», — заявив президент.

Зеленський наголосив, що Україна має забезпечити контроль над своїм небом, що, своєю чергою, має вирішальне значення для забезпечення безпеки на землі — від передових позицій до лікарень і шкіл у тилу.

Нагадаємо, що Росія майже щоночі атакує Україну дронами-камікадзе Shahed. Іноді це призводить до людських жертв. Також росіяни регулярно завдають по Україні ракетних ударів. Зокрема, 23 січня внаслідок одного з ракетних ударів по Харкову загинули 11 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності