• Головна
  • Україна
  • В одного з керівників поліції Києва знайшли майже 4 млн грн необґрунтованих доходів

В одного з керівників поліції Києва знайшли майже 4 млн грн необґрунтованих доходів

В Олександра Дибова знайшли необґрунтовані активи, фото РБК-Україна

Проти начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у Києві призначать службове розслідування

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у Києві Олександра Дибова на майже 3,9 млн грн. Про це НАЗК повідомило в четвер, 25 січня, а 26 січня стало відомо, що проти посадовця розпочнуть службове розслідування.

За інформацією НАЗК, у 2022 році дружина Дибова, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тис. грн, продала його своїй свекрусі. Проте фактично продовжувала ним користуватися. Крім того, у 2023 році дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 млн грн.

«НАЗК встановило, що заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів», — наголошується в повідомленні.

Також у НАЗК зазначили, що у 2018 році мати посадовця також набула у власність дві квартири в Києві, хоча вона проживає в іншому місці.

НАЗК повідомило, що направило матеріали стосовно службовця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3 878 590 грн необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави. Тим часом агенція РБК-Україна повідомила, що у поліції за фактом виявлення в Дибова необґрунтованих активів буде призначено службове розслідування.

«З приводу інформації, оприлюдненої НАЗК щодо у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у Києві — працівник надав усі необхідні пояснення до НАЗК», – повідомили у пресслужбі київської поліції.

Окрім того, для перевірки цієї інформації Головне управління поліції Києва призначить службове розслідування. А відповідні компетентні служби нададуть з вказаного приводу свою правову оцінку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності