• Головна
  • Україна
  • СБУ попередила про масштабну інформаційну спецоперацію Росії в Україні

СБУ попередила про масштабну інформаційну спецоперацію Росії в Україні

СБУ попередила, що за передачу ворогу інформації загрожує кримінальна відповідальність

Росіяни зі зламаних поштових скриньок проситимуть українців надавати інформацію про розташування ЗСУ та об’єкти критичної інфраструктури

Служба безпеки України попередила про поширення масштабної розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній.Вона здійснюється із великої кількості електронних скриньок, які перед тим зламали російські хакери.

Як повідомила СБУ у вівторок, 23 січня, у цих листах пропонується співпраця з російськими спецслужбами за винагороду. «Таким чином ворог вкотре намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни», — наголосили у спецслужбі.

СБУ стверджує, що вже заблокувала частину адрес, з яких здійснюється вказана розсилка, та закликала українців не реагувати на повідомлення такого типу. У спецслужбі нагадали, що за передачу інформації про ЗСУ, обʼєкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з ворогом передбачена кримінальна відповідальність. Також подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності