• Головна
  • Україна
  • Довічне ув'язнення загрожує студенту за підготовку екологічного теракту на Одещині

Довічне ув'язнення загрожує студенту за підготовку екологічного теракту на Одещині

Довічне ув'язнення загрожує студенту за підготовку екологічного теракту на Одещині

Чоловік передавав росіянам координати сховищ з токсичними речовинами. За вказаними геолокаціями окупанти планували здійснити повітряні атаки

СБУ затримала агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині. Він шпигував для росіян. Також агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення Сил оборони. Головним завданням шпигуна було виявлення та передача координат, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами. Про це 18 січня повідомили у Службі безпеки України.

За переданими геолокаціями росіяни планували здійснити повітряні атаки ракетами та дронами, сподіваючись спровокувати екологічне лихо на території регіону.

Для збору відомостей чоловік почав працювати таксистом та, перевозячи пасажирів, фіксував локації потрібних об’єктів. Шпигун виявився студентом одеського університету. Восени 2023 року на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ФСБ, особу якого вже ідентифікували кіберфахівці СБУ.

В інтернет-листуванні агресор запропонував студенту негласно співпрацювати на користь Росії та отримувати за це гроші від російської спецслужби.

Таксист підтримував комунікацію з ФСБ через популярний месенджер. А для конспірації використовував різні сім-карти та мобільні телефони. Слідчі вже повідомили йому про підозру у державній зраді. йому загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності