• Головна
  • Україна
  • На Дніпропетровщині пів сотні людей утримували в трудовому рабстві

На Дніпропетровщині пів сотні людей утримували в трудовому рабстві

На Дніпропетровщині пів сотні людей утримували в трудовому рабстві

Зловмисники вербували на вокзалах ВПО і соціально незахищених громадян та пропонували їм безкоштовне житло та працевлаштування

На Дніпропетровщині 50 людей утримували у трудовому рабстві під виглядом реабілітаційного центру. Чотирьох організаторів схеми 9 січня затримали правоохоронці у Дніпрі, повідомили у Офісі Генпрокурора у четвер, 11 січня.

За даними слідства, схему організували четверо жителів Дніпра, вони вербували людей і утримували їх на безкоштовних сільськогосподарських та будівельних роботах на території області. У Нацполіції повідомили, що зловмисники вербували безхатченків та осіб із алкогольною і наркотичною залежністю. Правоохоронці встановили, що 38-річний організатор схеми встановив жорсткі правила розпорядку центру та контролював їх дотримання.

Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання. Людей запрошували до так званого реабілітаційного центру, який функціонував під прикриттям громадської організації — завербованим обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування.

“Натомість, людей заселяли до будинку з неналежними умовами для проживання та змушували безоплатно працювати на найтяжчих роботах”, — написали у пресслужбі. Якщо завербовані намагалися самостійно втекти, зловмисники починали їм погрожувати. Правоохоронці під час обшуків вилучили чорнові записи, телефони, автомобілі, а також звільнили 50 утримуваних людей.

Чотирьох чоловіків затримали, їм повідомили про підозру за фактом вербування, переміщення людей з метою трудової експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України). Наразі зловмисників тримають під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності