У "Краковці" затримали банду, яка продавала жінок у сексуальне рабство

У "Краковці" затримали банду, яка продавала жінок у сексуальне рабство

На пункті пропуску "Краковець", що веде до Польщі, правоохоронці разом з прикордонниками затримали злочинну банду, яка везли у сексуальне рабство за кордон двох дівчат. Зловмисників "вели" понад пів року.

"Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяючи високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, що мешкали у Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у сусідній країні. Заходи з документування їхньої протиправної діяльності тривали понад пів року", - розповіли у Західному управлінні ДПС.

Як зазначають прикордонники, для вербування зловмисники шукавали дівчат віком до 30-ти років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та із скрутним матеріальним становищем, в основному із західних областей України.

"Їм пропонували високі заробітки за, нібито, роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми також виготовляли українкам документи для виїзду за кордон", - додають у ДПС.

Правоохоронці паралельно провели обшук у вербувальників, мешканців Івано-Франківщини, за їх місцем проживання. А самим зловмисникам вже повідомили про підозру ч. 2 ст. 149 КК України "Торгівля людьми". Та обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

Двом іншим співучасникам, які зараз перебувають у Польщі, оголосили про підозру заочно за тією ж статтею.

"Дівчат наразі повернуто додому. Подальші заходи будуть проводитись в рамках міжнародної правової співпраці із залученням правоохоронців Республіки Польща", - йдеться у повідомленні прикордонників.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності