За рік на блокпостах України у ДТП загинуло 10 людей

За рік на блокпостах України у ДТП загинуло 10 людей

Ще 39 людей були травмовані

За 2023 рік було 43 випадки ДТП на блокпостах. Унаслідок цих ДТП 10 осіб загинуло, а 39 отримали поранення. Про це 6 січня повідомили у МВС України, опираючись на слова Міністра МВС Ігоря Клименка.

Причина цього здебільшого — стан алкогольного сп'яніння або наркотичного сп'яніння водія, перевищення швидкості”, — зазначив Міністр внутрішніх справ.

Після таких трагічних подій блокпости додатково позначають дорожніми знаками, відповідними яскравими стрічками та світловідбивною фарбою.

“А гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі для того, щоб уникнути таких ДТП та не стати жертвою несумлінних водіїв”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 26 травня 2023 року в Києві голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир на смерть збив військовослужбовця Нацгвардії, який стояв на блокпості. За результати судово-психологічної експертизи стало відомо, що суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння під час ДТП.

Також 22 жовтня на блокпосту при вʼїзді до Києва сталася ДТП. Водій автомобіля Honda збив 47-річного військового. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Окрім того, 6 листопада о 21:25 у Деснянському районі столиці 66-річний чоловік, керуючи автомобілем Renault, рухався по проспекту Броварському зі сторони Броварів у напрямку Києва. При в’їзді до столиці водій скоїв наїзд на працівницю прикордонної служби. Жінка саме переходила проїжджу частину пішохідним переходом. Прикордонниця отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували у лікарню. 

А також 7 листопада на блокпосту у Берегівському районі водій Audi збив 21-річного прикордонника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності