• Головна
  • Україна
  • Суддя Тандир, який п'яним збив на смерть нацгвардійця, переписав майно на дружину і розлучився

Суддя Тандир, який п'яним збив на смерть нацгвардійця, переписав майно на дружину і розлучився

Фото: Ірина Сітнікова / hromadske

Адвокати загиблого вважають, що так суддя намагається уникнути виплати компенсації родині нацгвардійця

Суддя Макарівського суду Київщини Олексій Тандир, який п’яним у травні цього року збив на смерть нацгвардійця на блокпосту, переоформив майно на дружину та розлучився з нею. Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомив Бабель з посиланням на дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Згідно з інформацією журналістів, Тандир розлучився зі своєю дружиною Людмилою 6 грудня, а 12 грудня він переписав на неї квартиру площею 68,8 кв. метрів у Святошинському районі Києва і машиномісце. Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла накласти арешт на майно судді, адже відповідну заяву вони подали 20 листопада, але Святошинський суд не встиг її розглянути. Також відомо, що машина «Лексус», на якій суддя збив Бондаренка, належала його дружині.

Адвокати загиблого вважають, що так Тандир намагається уникнути виплати компенсації родині нацгвардійця. Захист вже готує позов та наполягатиме на арешті майна Тандира, відписаного його колишній дружині.

13 грудня журналісти повідомили, що Олексій Тандир отримує 63 тис. грн зарплати в Макарівському районному суді, попри те що вже пів року перебуває в СІЗО.

Нагадаємо, 26 травня голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир на блокпості збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Відомо, що Тандир намагався сфальсифікувати експертизу, тож замість сечі він здав на аналіз воду й слину, щоб експертиза не довела стану спʼяніння в момент ДТП. Наразі суддя перебуває у СІЗО — йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності