• Головна
  • Україна
  • “Головного ката” Ізоляції Дениса Куликовського засудили до 15 років ув’язнення

“Головного ката” Ізоляції Дениса Куликовського засудили до 15 років ув’язнення

Олег Горбачов/Facebook

Початок виконання вироку рахуватимуть із листопада 2021 року, коли його взяли під варту

Шевченківський районний суд Києва у середу, 3 січня, оголосив вирок колишньому керівнику катівні "Ізоляція" Денису Куликовському (“Паличу”). Суд призначив йому 15 років ув’язнення із конфіскацією майна. Початок виконання вироку рахуватимуть із 9 листопада 2021 року, повідомило Суспільне.

“Було опитано у суді потерпілих: 22 людини. Я на власні очі бачив показання, і це, звісно, жахіття, що у центрі Європи є такий концтабір. Усі виконавці мають бути притягнуті до відповідальності, зокрема і  Денис Куликовський (“Палич”)”,повідомив Олег Горбачов, адвокат потерпілого Станіслава Асєєва.

Ізоляція — незаконна російська катівня у Донецьку. Росіяни створили її на місці мистецького простору “Ізоляція” після окупації міста у 2014 році. Тюрма має статус секретної. Денис Куликовський (“Палич”) — один із керівників катівні, він брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях ув’язнених. У листопаді 2021 року “Палича” затримали працівники СБУ.

У катівні, зокрема, 28 місяців незаконно утримували українського журналіста Станіслава Асєєва. У грудні 2019 року його звільнили із “Ізоляції”. Про пережите журналіст написав книгу “Світлий шлях”: історія одного концтабору”, у ній він розповів про своє перебування в ув'язненні у Донецьку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності