• Головна
  • Війна
  • Вбивство дітей та катування військових: Офіс Генпрокурора розпочав розслідування зізнань «ексвагнерівців»

Вбивство дітей та катування військових: Офіс Генпрокурора розпочав розслідування зізнань «ексвагнерівців»

Вбивство дітей та катування військових: Офіс Генпрокурора розпочав розслідування зізнань «ексвагнерівців»

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки та Національної поліції України

Офіс Генпрокурора перевіряє інформацію щодо вчинення злочинів командирами та учасниками ПВК «Вагнер». Раніше кілька «ексвагнерівців» зізналися, що вбивали українських дітей та підлітків й катували військових.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

«В одному з Telegram-каналів опубліковано інтерв’ю з учасниками так званої ПВК «Вагнер», під час якого останні повідомляють про вбивства цивільних осіб, зокрема дітей, а також військовополонених Збройних Сил України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за викладеними фактами за ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни.

«Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені у межах розслідування кримінальних проваджень, їм буде надана відповідна правова оцінка», - кажуть в Офісі Генпрокурора.

Крім того, ОГПУ здійснює процесуальне керівництво у низці проваджень за фактами дій представників так званих ПВК, що беруть участь у бойових діях на боці РФ. Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки та Національної поліції України.

Водночас у ході розслідувань повідомлено про підозру керівнику ПВК «Вагнер» та керівнику одного з його підрозділів за фактами ведення агресивної війни та посягання на територіальну цілісність України (ст. 437, ст. 110 КК України). Натомість окремим учасникам - за фактами вбивств та жорстокого поводження з цивільним населенням (ст. 438 КК України).

В ОГПУ додали, що до розслідувань залучаються правоохоронні органи іноземних держав.

Нагадаємо, глава Офісу Президента України Андрій Єрмак відреагував на зізнання ексбойовиків ПВК «Вагнер» у вбивстві українських дітей. За його словами, для вбивць має бути «жорстоке та справедливе» покарання

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності