• Головна
  • Україна
  • Росіяни завдали удару по вокзалу та евакуаційному потягу в Херсоні

Росіяни завдали удару по вокзалу та евакуаційному потягу в Херсоні

Росіяни завдали удару по вокзалу та евакуаційному потягу в Херсоні

Відомо про загибель поліцейського, який евакуйовував в укриття людей

Росіяни завдали удару по залізничному вокзалу Херсону. Про це 26 грудня у вечірньому зверненні сказав Володимир Зеленський.

Під удар потрапив евакуаційний потяг. Кількість загиблих та поранених встановлюють. Працюють всі відповідні служби. На місці удару було багато цивільних.

На сторінці Укрзалізниці повідомили про те, що у результаті обстрілу Херсону пошкоджено вокзал і рухомий склад Укрзалізниці. Також пишуть про декількох поранених працівників.

Міністр МВС Ігор Клименко повідомив, що на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потяга близько 140 цивільних.

“Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Усіх вдалося вивести в безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу”, - йдеться у повідомленні Клименка.

Проте, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Ще двоє поліцейських — в лікарні з осколковими пораненнями.

Керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін опублікував відео перших хвилин після удару по залізничному вокзалу у Херсоні.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що за фактом атаки на вокзал у Херсоні розпочали провадження. Там уточнили, що за даними слідства, військові РФ обстріляли залізничний вокзал близько 18:10. Серед пасажирів, які перебували на території станції, двоє травмованих. Внаслідок обстрілу загинув співробітник поліції, ще двоє отримали поранення.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Ворожа армія уразила й інші інфраструктурні об'єкти міста. Пошкоджені також житлові будинки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності