Посвідчення водія матиме додаткові елементи захисту

Посвідчення водія матиме додаткові елементи захисту

Додатковий захист матиме і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу

Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу матимуть додаткові елементи захисту. Це дозволить знизити ризик підробки документів. Про це 26 грудня повідомили у міністерстві внутрішніх справ України.

Які зміни очікувати?

  • Додаткові елементи захисту наноситимуть на документи, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування.
  • Також на бланку свідоцтва буде QR-код у правому нижньому куті. Він вестиме на електронний сервіс для перевірки відомостей.

Нові бланки будуть видавати тоді, коли скінчаться наявні, але не пізніше 1 серпня 2024 року. Обмін документів без додаткових елементів захисту буде виключно за бажанням. Документи, що видали раніше залишатимуться чинними. Зміни регламентовані Постановою №1358 Кабінету Міністрів України, яка набула чинності 26 грудня.

Нагадаємо, З 1 серпня в дію вступив наказ МВС №443, який вносить зімни у правила складання іспитів на отримання посвідчення водія. Тепер упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат на отримання водійського посвідчення має необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту та необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності