Парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному отримала на Львівщині посвідчення водія

Парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному отримала на Львівщині посвідчення водія

Жінка стала однією із перших слухачок Автошколи для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 10 жовтня, у сервісному центрі МВС у селі Зимна Вода українська парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному Надія Дьолог отримала посвідчення водія категорії “В”.  Жінка стала однією із перших слухачок автошколи для осіб з інвалідністю. Про це повідомляють на сайті Львівського державного університету внутрішніх справ.

“Надія Дьолог родом із Закарпаття. У дитинстві вона отримала важку травму хребта й відтоді пересувається на кріслі колісному. У 25 років переїхала до Ужгорода. Там спершу займалася паверліфтингом, а у 2015-му відкрила для себе фехтування. Нині вона є призеркою багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Останнє її досягнення – срібна медаль на Чемпіонаті світу з фехтування на кріслі колісному, який відбувся цьогоріч на початку жовтня в Італії”, - йдеться у повідомленні. 

Однією із важливих цілей для Надії було навчитися самостійно керувати автомобілем. Адже для тренувань їй доводиться часто їздити на далекі відстані із важким спорядженням. Жінка розпочала навчання в автошколі для осіб з інвалідністю у Львові. Сьогодні, 10 жовтня, жінка успішно склала іспит й одержала водійське посвідчення.

У своєму місті я не мала змоги навчатися на автомобілі із ручним управлінням. Тож дуже зраділа, дізнавшись про Автошколу у Львові. Теоретичний курс змогла пройти віддалено, оскільки тоді перебувала закордоном. Я спортсменка, тому потрібно часто їздити на тренувальні збори до інших країн, і без автомобіля обійтися неможливо. Він дає комфорт та свободу у пересуванні”, – відзначила Надія Дьолог.  

Наразі в автошколі на базі Львівського державного університету внутрішніх справ навчається 8 слухачів, зазначив ректор ЛьвДУВС Роман Благута. Автошкола для осіб з інвалідністю діє у Львові на вулиці Кривоноса, 1.

Нагадаємо, перший слухач автошколи для людей з інвалідністю на Львівщині отримав посвідчення водія 26 вересня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності