• Головна
  • Україна
  • У Вінниці на 14 років ув’язнять кореспондента пропагандистського видання “Політнавігатор”

У Вінниці на 14 років ув’язнять кореспондента пропагандистського видання “Політнавігатор”

Фото: Офіс генпрокурора

У статтях зрадник виправдовував російську агресію та поширював проросійські наративи

У Вінницькому міському суді оголосили вирок у справі кореспондента підсанкційного антиукраїнського видання “Політнавігатор”. 51-річного житомирця засудили до 14 років ув’язнення за державну зраду та публічні заклики до порушення територіальної цілісності України. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора у вівторок, 26 грудня.

Прокурор у суді довів, що житомирець розповсюджував в українському інфопросторі проросійські наративи на замовлення ФСБ РФ протягом 2014 — 2022 років. Зрадник співпрацював з керівником і власником проросійського інтернет-видання “Політнавігатор” Сергієм Степановим. За даними слідства, зловмисник влаштувався на роботу до видання за півроку до початку повномасштабного вторгнення.

Власник видання, що знаходиться в окупованому Криму, найняв чоловіка як позаштатного кореспондента для підготовки пропагандистських матеріалів. Зрадник, що переховувався під псевдонімом Ігор Петров, розміщував на сайті видання статті на підтримку терористичних організацій “Л/ДНР” та приєднання тимчасово захоплених східних територій України до Росії.

Також у публікаціях зловмисник намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та виправдовував збройну агресію РФ. За даними СБУ, під час боїв за Київ житомирець робив дописи про хід бойових дій на користь ворожої армії.

Улітку 2022 року співробітники СБУ встановили місцеперебування зловмисника та затримали його у Вінниці. Під час обшуків у нього вилучили комп’ютер та мобільні телефони, які зрадник використовував для комунікації зі своїм керівником та підготовки проросійських публікацій.

На судовому засіданні чоловік не заперечував факту співпраці з “Політнавігатором”. Однак він наполягав, що не писав статей на замовлення роботодавця, а брав їх з інтернету. Зловмиснику обрали покарання до 14 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності