Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом

Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом

Відеопривітання президента записане біля Києво-Печерської лаври

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом. Привітання президента опублікували на його сторінках у соціальних мережах у неділю, 24 грудня.

“Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти й чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію”, — сказав Володимир Зеленський.

Зеленський зазначив, що вже другий рік українці зустрічають Різдво у часи повномасштабної війни. Відтак свято має інший настрій, контекст та присмак.

“І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря, бо не всі з нас удома, і не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч. І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв'язку. Як радісно побачити на екрані "пташечок", які означають, що повідомлення доставлено й прочитано. Як важливо отримати відповідь від них”, — наголосив президент.

Зеленський також зазначив, що час напередодні Різдва є часом найдовших ночей у році. Однак “вже завтра день починає зростати, а світло починає перемагати, і крок за кроком зло програє”.

“Сьогодні — це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні — наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: «Христос народився!»”, — наголосив президент.

Нагадаємо, з вересня цього року дати багатьох релігійних свят змінились з переходом на новий церковний календар. Відтак цьогоріч в Україні вперше офіційно відзначать Різдво 25 грудня замість 7 січня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності