У Львові відкрили різдвяну шопку

У Львові відкрили різдвяну шопку

Шопку встановили у Львові на площі Ринок

У Львові, на площі Ринок, встановили різдвяну шопку. На відкритті колядували учасники Львівського муніципального чоловічого хору "Гомін". Про це 22 грудня повідомило “Суспільне”.

Шопці вже 9 років. Її автор – Антон Лубій. Чоловік зараз служить у Збройних силах України. Але йому вдалося приїхати до Львова на відкриття різдвяної шопки.

"В мене тоді була вагітна моя кохана, і для мене ця шопка, це дійсно очікування народження, коли я це все робив", – розповів автор.

Сценка шопки у Львові складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі, які розмальовували діти.

Довідково: різдвяна Шопка - різновид вертепу, переважно макет, що зображає вифлеємську стайню, в ніч Різдва Христового. За легендою, традиція встановлювати різдвяні шопки започаткував святий Франциск Ассізький. Першу шопку він підготував із благословення папи Гонорія ІІІ у містечку Греччо в Італії 1223 року, щоб перенести акцент у святкуванні Різдва Христового зі світського матеріалізму та подарунків на поклоніння Ісусу. Уже через 100 років різдвяні шопки встановлювали у всіх італійських церквах; з Італії цю традицію перенесли й на всю Європу, а звідти — в країни Північної Америки. В Україні шопки набули популярності передовсім у західних областях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності