• Головна
  • Україна
  • Суд арештував без права на заставу чиновника Міноборони, підозрюваного в розкраданні грошей на боєприпасах

Суд арештував без права на заставу чиновника Міноборони, підозрюваного в розкраданні грошей на боєприпасах

У Міністерстві оборони знову виявили розкрадання грошей, фото Міноборони

Посадовець перебуватиме під арештом до 19 лютого

Шевченківський райсуд Києва в суботу, 23 грудня, відправив під варту керівника Головного управління Міністерства оборони, підозрюваного у розкраданні 1,5 млрд грн на закупівлі артснарядів. Чиновника затримали напередодні, його ім’я не повідомляється.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 19 лютого 2024 року.

Напередодні СБУ та Міноборони виявили спробу розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. Тоді ж у Києві затримали керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який, за словами правоохоронців, причетний до схеми.

За даними слідства, посадовець Міноборони у грудні 2022 року підписав угоду з компанією-спецекспортером на придбання гуртової партії артснарядів. Це сталося без погодження департаменту внутрішнього аудиту. Проте, за даними СБУ, бюджетні кошти не були переказані на рахунки спецекспортера. Пізніше новостворена Агенція оборонних закупівель Міноборони уклала вигідніший контракт на постачання цих самих снарядів із тим самим виробником. Вигідність договору полягала у зменшенні вартості снарядів та скороченні термінів постачання, але посадовець «безпідставно продовжив дію попередньої угоди з підприємством-спецекспортером», заявили у Міноборони. За інформацією СБУ, після пролонгації посадовцем старого договору на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже 1,5 млрд грн, що на 30% перевищує вартість продукції за прямим договором із виробником.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності