• Головна
  • Україна
  • Керівник оборонного заводу розкрадав гроші на купівлі авіазапчастин

Керівник оборонного заводу розкрадав гроші на купівлі авіазапчастин

Завод заплатив бізнесменам за браковані запчастини, фото СБУ

Директор заводу разом зі спільниками намагався вкрасти майже чотири мільйони гривень на закупівлі авіаобладнання для бойових літаків ЗСУ

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрили очільника оборонного заводу, який розкрадав гроші на закупівлі запчастин для винищувача Су-27 Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 8 грудня.

За інформацією правоохоронців, директор заводу разом зі спільниками намагався вкрасти майже чотири мільйони гривень на закупівлі авіаобладнання для бойових літаків ЗСУ. Саме на таку суму він уклав договір на придбання авіаційного модуля. Проте на підприємство доставили несправні запчастини, а керівник підприємства прийняв браковану продукцію та оплатив її.

Компанія перерахувала бізнесменам першу частину платежу — 1,9 мільйона гривень. Далі зловмисники хотіли вивести гроші через підконтрольні фірми та розподілити між собою.

Правоохоронці наклали арешт на суму договору, а учасникам схеми — ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та двом їхнім спільникам — повідомили про підозри за кількома статтями ККУ:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Учасникам схеми загрожує до 12 років в’язниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності