• Головна
  • Україна
  • Троє російських військових вбили та розчленували фермера на Харківщині

Троє російських військових вбили та розчленували фермера на Харківщині

Троє російських військових вбили та розчленували фермера на Харківщині

Окрім того, їх підозрюють у ще низці злочинів

Ідентифікували трьох військових Росії, які вбили та розчленували фермера на Харківщині.Їх також підозрюють у грабежах цивільного населення. Про це 22 грудня повідомили в Офісі Генерального прокурора.

13 березня 2022 року двоє військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил Росії на прізвиська “Комуніст” та “Фанат”, а також військовий 1-го батальйону 1-ої роти 202-го мотострілецького полку так званої “ЛНР” приїхали до будинку у с. Волохів Яр Ізюмського району. Там мешкав чоловік зі своєю родиною.

“Фанат”, погрожуючи зброєю, почав випитувати у чоловіка дані про проукраїнськи налаштованих громадян, насамперед його брата, який є військовослужбовцем ЗСУ. Не отримавши інформації, російські військові наказали йому віддати авто.

“На цьому автомобілі 31 липня вони приїхали до фермерського господарства у с. Безмятежне Куп’янського району, власником якого був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його “Вуйком””, - йдеться у повідомленні. 

“Фанат” вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього, щоб, наче б то, допомоги у ремонті машини. Коли фермер підійшов до нього, окупант вистрелив йому в голову. Чоловік помер на місці.Після цього окупанти розчленували тіло вбитого, частину поклали в авто, на якому приїхали, та підпалили.

Щоб приховати злочин, вони забрали відрубані частини тіла фермера та викинули їх по дорозі до с. Вишневе Куп‘янського району. Правоохоронці встановили ще два епізоди злочинної діяльності окупантів. У дачному кооперативі вони викрали двигун до човна. Також підозрювані заволоділи транспортними засобами підприємства.

Трьом російським військовим повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Одному з них додатково інкриміновано ч. 2 ст. 438 КК України.

У СБУ назвали імена окупантів. Мова йде про двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил РФ Віталія Піддубного та Олексія Горбунова, а також Руслана Гончарова – військового з 202-го мотострілецького полку країни-агресора. Навесні 2022 року вони брали участь у захопленні Куп’янського та Ізюмського районів області й проводили там каральні акції проти місцевих жителів. На території Шевченківської громади Куп’янського району саме Піддубний застрелив з автомата місцевого фермера.

Також зловмисники вдиралися до помешкань цивільних громадян і викрадали автомобілі, побутову техніку та гроші. У разі спротиву погрожували вбивством малолітніх дітей. Задокументовано, що у такий спосіб окупанти відібрали 6 легкових та вантажних авто. Награбоване загарбники намагались переправити до Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності