• Головна
  • Україна
  • У Польщі український мікроавтобус врізався у вантажівку — загинув чоловік, травмувалися вісім людей

У Польщі український мікроавтобус врізався у вантажівку — загинув чоловік, травмувалися вісім людей

Фото: Ochotnicza Straż Pożarna Bełżec I

Мікроавтобус в’їхав у вантажівку, яка стояла на узбіччі у черзі до пункту пропуску “Гребенне — Рава-Руська”

У четвер, 21 грудня, український мікроавтобус потрапив у ДТП в районі села Белжець Люблінського воєводства, приблизно за 30 км від кордону з Україною. Внаслідок аварії загинув 30-річний чоловік, вісім людей травмувалися. Про це повідомив “Укрінформ” з посиланням на речницю поліції міста Томашів Любельський, Малгожату Павловську, 21 грудня.

За даними польської поліції, аварія сталася o 06:27 за київським часом у селі Белжець на автодорозі №17. Український мікроавтобус, що їхав у напрямку кордону, вчасно не загальмував і зіткнувся з вантажівкою, яка стояла на узбіччі у черзі до пункту пропуску “Гребенне — Рава-Руська”.

“Мікроавтобусом їхали дев'ять осіб, усі громадяни України. Одна особа загинула, усіх інших перевезено до лікарні”, — розповіла Павловська.

Дорога у місці аварії зараз заблокована. Поліція визначила в цьому районі об’їзні шляхи для легкових автівок через села Шаленик і Затилля-Осада. Натомість для вантажівок, які прямують до пункту пропуску “Гребенне — Рава-Руська”, об’їзд визначений з боку Підкарпатського воєводства через населений пункт Седлиська.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажівок на кордоні з Україною. Через блокування утворилися багатокілометрові черги із сотень вантажівок. Польська сторона вимагає заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до ЄС для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності