• Головна
  • Україна
  • Голова поліції Київщини володіє елітним майном на десятки мільйонів гривень і має два човни

Голова поліції Київщини володіє елітним майном на десятки мільйонів гривень і має два човни

Маєток Анатолія Щадила в селі Проців неподалік Києва, кадр зйомки з дрона/Hromadske

Анатолій Щадило працює в системі МВС з 1997 року

Голова поліції Київської області Анатолій Щадило має під Києвом 50 соток землі, де збудований маєток на 250 квадратів із лазнею, тенісним кортом та елінгом — спорудою, призначеною для побудови, зберігання та ремонту дирижаблів, аеростатів, або ж малих та середніх кораблів. Про це йдеться у сюжеті «Громадського», журналісти якого знайшли у Щадила майно на десятки мільйонів гривень.

Як йдеться в журналістському розслідуванні, Щадило — один з найменш публічних поліцейських керівників. Він має схильність до закритого способу життя, про що свідчить закрита територія його маєтку.

розкішне обійстя Анатолій Щадило будував у 2014-2017 роках у селі Проців, що за 15 км від Києва. Початок будівництва збігся в часі з перемогою Євромайдану, коли Щадило працював заступником голови міліції Волинської області Олександра Терещука.

Згідно з декларацією поліцейського, три ділянки майже на 50 соток у селі Проців під Києвом Щадило купив у різний час приблизно за 300 000 гривень. Однак, як зауважили журналісти, наразі поруч із маєтком генерала поліції купити голу ділянку землі під забудову в шість соток дешевше, ніж за 20 тисяч доларів просто неможливо.

«Єдине можливе пояснення дешевої вартості землі — її формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови. Утім hromadske зафіксувало на землі Анатолія Щадила лазню, елінг, гостьовий будинок, тенісний корт, гараж та власний пірс», — сказано в розслідуванні. Крім того, Щадило володіє двома човнами.

Як з’ясували журналісти, ділянки почали з'являтися у власності родини Щадила з грудня 2013 року по липень 2014 року, в розпал Революції Гідності. На початку 2014-го тут заклали фундамент майбутнього маєтку. Його й решту будівель звели за два з половиною роки. У 2016-2017-му роках будівництво виглядає завершеним. Тобто на відбудову всього цього у доволі стиснуті терміни в нього були вільні гроші, роблять висновок журналісти.

«Скільки Щадило тоді витратив на маєток, оцінити складно. Будинки, більш подібні до маєтку Анатолія Щадила, за метражем і оздобленням, зараз тут пропонують за 10-15 мільйонів гривень», — йдеться в матеріалі.

Журналісти також зауважили, що зарплата Щадила в системі МВС становила кілька десятків тисяч гривень щомісяця, тоді як сам чиновник володіє статками на десятки мільйонів гривень. Журналісти проаналізували доходи родини Щадила за чотири роки й дійшли висновкиу, що їх ледве могло вистачити на купівлю квартири в Києві.

Крім того, журналісти зауважили, що поруч з маєтком Щадила розташована ділянка його колишнього керівника — Олександра Терещука, який до Революції гідності та в її період очолював поліцію Волині. Поруч із їхніми маєтками також журналісти знайшли маєток Віктора Сака — колишнього очільника тернопільської міліції.

Окрім маєтку в селі за 15 км від Києва, у Щадила є ще кілька квартир та паркомісць у Києві.

Анатолій Щадило почав службу в органах внутрішніх справ у січні 1997 року на посаді оперуповноваженого Старокиївського районного відділу податкової міліції Управління податкової міліції ДПА у Києві. Дійшов до керівника обласного підрозділу. У 2013 році Анатолій Щадило був заступником начальника управління МВС у Волинській області. У 2014 році працював на посаді заступника начальника Київського Головного управління МВС. У 2018 році був старшим інспектором тренінгового центру ГУ Нацполіції у Київській області (Демидів, Київська обл.). Був радником керівника департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції України.

2 вересня 2019 року Анатолій Щадило наказом голови тодішнього голови Нацполіції Сергія Князєва був призначений очільником поліції Хмельницької області. З липня 2020 року Щадило очолював Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області. На посаду очільника поліції Київщини його призначили у вересні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності