• Головна
  • Україна
  • ВАКС не взяв під варту викритого на хабарі київського суддю В’ячеслава Дзюбіна

ВАКС не взяв під варту викритого на хабарі київського суддю В’ячеслава Дзюбіна

ВАКС провів із Дзюбіним відеоконференцію, фото Олега Новікова

Дзюбін перебуває в лікарні, тому суд обрав йому заставу з процесуальними обов’язками

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 18 грудня, обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду В’ячеславу Дзюбіну. Його та ще трьох суддів цього ж суду наприкінці листопада викрили на хабарі в сумі 35 тис. доларів.

  • Як повідомив журналіст Олег Новіков, який висвітлює справи антикорупційних правоохоронних органів, Вищий антикорупційний суд застосував до Дзюбіна запобіжний захід у вигляді 4 млн грн застави. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду або до правоохоронців;
  • не відлучатися з Києва без дозволу;
  • повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками;
  • здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Києві закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Строк дії обов'язків – до 18 лютого 2024 року, але в межах досудового розслідування. Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов.

Як зазначив Новіков, Сам Дзюбін досі перебуває на лікуванні в медичному закладі, з ним була проведена відеоконференція. Прокурори також домагатимуться відсторонення Дзюбіна від правосуддя.

Нагадаємо, що раніше двох суддів Київського апеляційного суду — Юрія Сливу й Віктора Глиняного, яких разом із Дзюбіним викрили на хабарі, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від виконання посадових обов’язків. Раніше вони сплатили застави та вийшли з-під варти. Третій суддя цього суду Ігор Паленик досі перебуває у слідчому ізоляторі. Викриті на хабарі судді ухвалювали рішення у справі колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва. Йшлося про арешт двох літаків Ан-74ТК-100. Експлуатантами літаків є «Мотор Січ» та «Авіакомпанія Константа». Представники останньої нібито й хотіли скасувати арешт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності