• Головна
  • Україна
  • У Києві під час атаки «Кинджалами» двох дітей не пустили в шкільне укриття через собаку

У Києві під час атаки «Кинджалами» двох дітей не пустили в шкільне укриття через собаку

У Києві під час атаки «Кинджалами» двох дітей не пустили в шкільне укриття через собаку

Діти відмовилися залишити собаку на вулиці. Керівництво школи боялося, що в інших присутніх в укритті може бути алергія на собак

У Києві під час атаки аеробалістичними ракетами «Кинджал» двох дітей — брата й сестру — не впустили до шкільного укриття, бо вони були з собакою. Тепер цей інцидент розслідує поліція.

Інцидент стався вдень у четвер, 14 грудня, під час повітряної тривоги, приблизно о 15:30. Тоді брат із сестрою, 2011 і 2012 року народження, прямували до укриття однієї зі шкіл у Святошинському районі, в якій вони навчаються. Однак охоронець не пустив їх до бомбосховища навчального закладу.

«Чоловік заборонив заходити до приміщення через те, що малеча була з домашнім улюбленцем – собакою породи «мальтіпу». Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу», — повідомили 15 грудня у поліції.

Більше подробиць цієї історії опублікувала журналістка Тетяна Даниленко. За її словами, 11-річна Олександра і 12-річний Богдан були на вулиці зі своєю собакою. Коли пролунала повітряна тривога, вони пішли до шкільного укриття, але охоронець запропонував їм залишити собаку на вулиці. Діти відмовилися, тому охоронець їх не впустив.

«Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету. Мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони набрали її, перебуваючи біля сховища. Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації. Директорка запевнила, що інакше діяти школа не могла — а раптом в інших школярів алергія на собак. Приїхала поліція, в якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками», — написала журналістка.

Як додала Тетяна Даниленко, торік їхній батько Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області у складі ССО «Азов». Водночас ракету збили неподалік місця, де їхній батько прийшов 24 лютого, щоб стати добровольцем.

Через недопуск дітей до укриття поліція розпочала кримінальне провадження за статтею «Залишення в небезпеці» ККУ.

Нагадаємо, під час учорашньої російської атаки «Кинджалами» з винищувачів МіГ 31 одну ракету збили над Києвом. Ще дві ракети летіли на Старокостянтинів Хмельницької області, однак Повітряні сили не коментують результатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності