• Головна
  • Україна
  • Канцлер Австрії виступив проти швидкого вступу України в ЄС

Канцлер Австрії виступив проти швидкого вступу України в ЄС

Фото з відкритих джерел

Попри це, Негаммер вважає процес євроінтеграції України “мотором” для реформ у європейських країнах

Австрійський уряд на чолі з канцлером Карлом Негаммером не готовий дати свою згоду на швидкий вступ України до ЄС за нинішніх умов. Про це канцлер Австрії сказав 11 грудня під час сесії запитань від депутатів Європарламенту.

Як зазначив Негаммер, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн не консультувалася з ним щодо євроінтеграційних перспектив України перед тим, як оголосила про перспективу переговорів щодо вступу України в ЄС. Також Негаммер запевнив, що Австрія не погодиться на переговори про вступ України за нинішніх умов. Канцлер переконаний, що для України не має бути преференцій у цьому питанні, особливо на тлі Боснії та Герцеговини, яка зараз також веде переговори про вступ.

Однак Негаммер наголосив, що Австрія не є противником вступу України в ЄС, а навпаки бачить цей процес “мотором” для реформ у європейських країнах. За словами канцлера, Австрія завжди підтримувала інтеграцію країн Західних Балкан до ЄС, тому тепер Україні та Молдові слід запропонувати перспективи приєднання “на знак солідарності”. Водночас Негаммер виступив категорично проти прискореної процедури вступу для цих двох держав.

До цього, під час сесії запитань Негаммер спростував твердження про те, що європейські санкції проти Росії шкодять лише самій Європі, і що Росія успішно обходить їх через Індію. “Санкції принесуть успіхи, особливо у сфері високих технологій і відповідних систем озброєння. Важливо зайняти позицію проти Росії не лише в дусі солідарності з Україною, а й особливо для безпеки самої Австрії”, — сказав австрійський канцлер.

Також Негаммер сказав, що Австрія й надалі підтримуватиме Україну тією мірою, яка не порушує військовий нейтралітет його країни. Зокрема увага Австрії зосереджена першочергово на фінансовій допомозі для того, щоб зберегти “всю державу” Україна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності