• Головна
  • Україна
  • “Укренерго” повідомило, що дефіцит електроенергії зберігається через аварійні ремонти на трьох енергоблоках

“Укренерго” повідомило, що дефіцит електроенергії зберігається через аварійні ремонти на трьох енергоблоках

“Укренерго” повідомило, що дефіцит електроенергії зберігається через аварійні ремонти на трьох енергоблоках

Тимчасово довелося залучити електроенергію з Румунії та Польщі

У понеділок, 11 грудня, оператор енергосистеми України “Укренерго” повідомив, що в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії, через що доводиться залучати аварійну допомогу з Румунії та Польщі. У зв’язку з цим, “Укренерго” закликало до ощадливого використання електроенергії.

“Сьогодні в енергосистемі знову є дефіцит. Для підтримки балансу залучено аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Внаслідок ранкової ракетної атаки на Київ сьогодні є пошкодження в міських електромережах, знеструмлено понад 100 споживачів. Споживайте електроенергію ощадливо!”, — ідеться в повідомленні.

Як зазначили в Укренерго, 11 грудня одразу три енергоблоки не ввімкнулись в роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. Водночас на інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

В “Укренерго” наголосили на тому, що в енергосистемі зараз зберігається важка ситуація. Споживачам протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити українські електростанції.

“Диспетчерський центр «Укренерго» вже зранку бачить, що споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності. В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця”, — пояснили в “Укренерго”.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі “Укренерго” із сьомого грудня змушений щодня залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн. Зокрема:

  • 11 грудня аварійну допомогу залучали з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі.
  • 10 грудня аварійну допомогу залучали з Румунії та Польщі з 14:00 до 18:00 сумарною величиною 1400 МВт-год.

Водночас у повідомленні зазначили, що ліміти споживання в регіонах не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. Раніше причиною дефіциту в енергосистемі були несприятливі погодні умови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності