• Головна
  • Економіка
  • “Укренерго”: новий рекорд споживання і знеструмлення Львівщини через зрізане дерево

“Укренерго”: новий рекорд споживання і знеструмлення Львівщини через зрізане дерево

“Укренерго”: новий рекорд споживання і знеструмлення Львівщини через зрізане дерево

Через зростання попиту довелося терміново закуповувати електроенергію в Польщі та Румунії

21 серпня був зафіксований новий літній рекорд – вечірній максимум споживання перевищив попередній показник 16 серпня на 1,3%. Це дуже багато, зважаючи на обмежені через ремонти можливості електростанцій з виробітку електроенергії.

У зв’язку з цим “Укренерго” було вимушене з 18:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав рекордні 2000 МВт·год. Аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

Також вчора вдень було зафіксоване короткочасне відключення електропостачання через відімкнення високовольтної лінії на Львівщині. Знеструмлювались частина м.Львів та прилеглих районів. Через 5 хвилин енергоживлення було відновлене. Причина – зрізане невідомими поряд з проводами лінії дерево. Лінія продовжує працювати.

Внаслідок ракетного обстрілу вранці росіянами є нові пошкодження у мережах на Дніпропетровщині, Харківщині, Запоріжжі, Херсонщині.

На Донеччині до знеструмлень через бойові дії вчора додались відключення через негоду.

Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Загалом кількість блоків електростанцій в роботі обмежена. Адже тривають масштабні ремонти на багатьох теплових електростанціях, а також у планових ремонтах – частина атомних енергоблоків. Це суттєво обмежує можливість забезпечувати зростаюче споживання, особливо у вечірні години.

Тому енергетики радять ощадливо споживати електроенергію: вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі, переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби, вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності