• Головна
  • Україна
  • Росія перекинула у Чорне море новий ракетоносій замість знищеного ЗСУ корабля “Аскольд”

Росія перекинула у Чорне море новий ракетоносій замість знищеного ЗСУ корабля “Аскольд”

Росія перекинула у Чорне море новий ракетоносій замість знищеного ЗСУ корабля “Аскольд”

На заміну корабля “Аскольд”, який знищили ЗСУ четвертого листопада, російське військове командування перегнало у Чорне море новий корвет “Туча”

Замість знищеного ЗСУ корабля “Аскольд” російське військове командування перегнало у Чорне море новий корвет “Туча” із Татарстану. Про це у неділю, 10 грудня, повідомило Defence Express з посиланням на інфографіку OSINT-аналітика MT_Anderson.

Як зазначили в Defence Express, у відкритому доступі з’явилась інфографіка від OSINT-аналітика MT_Anderson, зроблена на основі супутникових знімків. На зображеннях можна побачити поточний статус усіх чотирьох ракетних корветів проєкту 22800 “Каракурт”, які є носіями крилатих ракет “Калібр”.

На знімках видно, що другого грудня вже введений до складу Чорноморського флоту РФ ракетний корвет “Циклон” перебував в акваторії тимчасово окупованого Севастополя. Також знищений під час ракетної атаки четвертого листопада 2023 року корвет “Аскольд“ станом на третє грудня 2023 вже проходив ремонт на заводі “Залив” у тимчасово окупованій Керчі. При цьому росіяни накрили згори ті ділянки корпусу “Аскольда”, котрі зазнали найбільших руйнувань.

Водночас на знімку міста Новоросійськ за п’яте грудня видно одразу два кораблі-ракетоносії проєкту 22800 “Каракурт”: “Амур”, який добудований та уже пройшов випробування, але ще не прийнятий до складу ЧФ РФ та, ймовірно, корабель “Туча”, який перегнали до Новоросійська внутрішніми водними шляхами. На відміну від попередніх трьох ракетоносіїв проєкту “Каракурт”, збудованих на заводі “Залив” у Керчі, корвет “Туча” побудували на корабельні російського міста Зєлєнодольск у Татарстані, розташованому на березі Волги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності