• Головна
  • Україна
  • Голова сільради з Київщини переплатив за вживане авто для тероборони 700 тис. грн

Голова сільради з Київщини переплатив за вживане авто для тероборони 700 тис. грн

Голова сільради з Київщини переплатив за вживане авто для тероборони 700 тис. грн

Вартість автомобіля у кілька разів була вищою за ринкову

Голову однієї із сільських рад у Київській області викрили на розтраті бюджетних грошей. Як повідомили 28 листопада в поліції, він переплатив 700 тис. грн за вживане авто для тероборони.

Як з’ясували правоохоронці, голова однієї з сільських рад уклав договір щодо придбання вживаного автомобіля для потреб місцевої територіальної оборони. Незважаючи, що ціна була значно вища за ринкову, договір підписали та перерахували гроші підряднику. Як уточнили у прокуратурі, загалом сільрада заплатила за цей автомобіль 1,2 млн грн.

Водночас, посилаючись на експертний висновок, правоохоронці повідомили, що сума завданих збитків становить майже 700 тис. грн. У зв’язку з цим поліцейські повідомили голові сільради про підозру в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України. Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді 686 тис. грн застави.

Про яку саме сільраду йдеться і який автомобіль було придбано за завищеною вартістю поліція не повідомила. У прокуратурі лише зазначили, що йдеться про голову однієї з сільрад Бориспільського району.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності