• Головна
  • Новини
  • Голова Нацполіції розповів, скільки відкрили справ за розкрадання гуманітарної допомоги

Голова Нацполіції розповів, скільки відкрили справ за розкрадання гуманітарної допомоги

Голова Нацполіції розповів, скільки відкрили справ за розкрадання гуманітарної допомоги

Наразі вже понад 70 особам вручили підозри у кримінальних провадженнях про розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги, а також пожертв

В Україні станом на 31 серпня зареєстрували понад 370 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги та пожертв.

Про це в інтерв'ю Forbes-Україна розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Як зазначив Клименко, кожне таке провадження стосується сум від 500 тисяч до 2 мільйонів гривень.

"Один з останніх випадків у Києві, коли колишній заступник керівника обласної адміністрації великої області записався в тероборону й отримував через знайомих з гуманітарної благодійної організації бронежилети, турнікети, аптечки, шоломи. Він встиг їх продати на 1,85 млн грн. І ще мав достатньо товару, щоби далі продавати", — розповів Клименко.

За словами голови Нацполіції, наразі вже понад 70 особам вручили підозри у кримінальних провадженнях про розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги, а також пожертв.

Нагадаємо, детективи Львівщини викрили злочинну схему продажу товарів військового призначення, закуплених за кошти благодійників. Злочинці розкрадали гуманітарну допомогу, яку українці та іноземці безоплатно передавали для ЗСУ й переселенців.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності