• Головна
  • Україна
  • У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

Це стало можливим після відповідного рішення Кабінету Міністрів

У середу, 15 листопада, в Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну на проспекті Берестейському. Відео демонтажу з’явилося в соцмережах.

Лише під кінець другого року повномасштабної війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури і чиновники погодили ініціативу Києва про знесення цього памʼятника. І на тому дякуємо”, - прокоментував подію радник міського голови Києва Дмитро Білоцерковець.

Кілька днів тому, у п’ятницю, 10 листопада, уряд ухвалив вилучити з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятники російському письменнику Олександру Пушкіну,  більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам у Києві, Житомирі, Одесі та інших містах.

Ймовірно незабаром демонтують ще пам’ятник Щорсу на бульварі Т. Шевченка, могилу генерала радянської армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вул. Електриків, пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» в сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською у Києві. Крім того, пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна – визволителям» в Ужгороді, Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності