Мер Одеси не хоче перейменовувати вулицю Пушкінську

Мер Одеси не хоче перейменовувати вулицю Пушкінську

За словами Геннадія Труханова, його турбує зростання ненависті до всього російського

Міський голова Одеси Геннадій Труханов виступає проти перейменування у місті вулиці Пушкінської. При цьому, за його ж словами, росія руйнує свої претензії бути культурною нацією.

Про це Геннадій Труханов заявив під час свого інтерв'ю для американського видання The New York Times.

Міський голова Одеси, відомий своїми проросійськими поглядами, з початком повномасшатбної війни публічно став на бік України. Під час інтерв'ю Труханов заявив, що "Росія руйнує свої претензії бути культурною нацією".

[caption id="attachment_35570" align="aligncenter" width="1024"] Геннадій Труханов
Фото: Одеська міська рада[/caption]

Понад те, мер Одеси зауважив, що цілком припускає можливість російського обстрілу історичного центру Одеси, якщо російський диктатор путін віддасть такий наказ.

"Той, хто здатний на Бучу, Маріуполь, на те, що відбувається по дорозі в Миколаєві, здатний на все", – сказав він.

Водночас відповідаючи на питання стосовно перейменування вулиці Пушкінської, міський голова Одеси наголосив, що не підтримав би таку ініціативу.

"Ні, я б цього не підтримав. Одеса є міжкультурною столицею України. Мене турбує зростання ненависті до всього російського", - заявив Геннадій Труханов.

Довідка: Геннадій Труханов - український політик, міський голова Одеси з 2014-го року, лідер політичної партії "Довіряй ділам". Народний депутат VII скликання (2012—2014), колишній член Партії регіонів. В минулому у ЗМІ поширювалась інформація про російське громадянство Труханова.  Наявність у мера Одеси скандального документа перевіряли працівники управління СБУ в Одеській області. Але доказів не знайшли.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони України, у випадку успіху на Донбасі росіяни можуть спробувати відновити наступ на Одесу.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності