• Головна
  • Україна
  • Гроші з продажу картин українських митців передадуть на стипендії для студентів з прифронтових територій

Гроші з продажу картин українських митців передадуть на стипендії для студентів з прифронтових територій

Гроші з продажу картин українських митців передадуть на стипендії для студентів з прифронтових територій

Виставка «Горизонти», на якій збирали гроші, відбулась у Туреччині

Гроші з продажу 22 робіт з виставки сучасного українського мистецтва «Горизонти», організованою Благодійним фондом Козицького, передадуть на стипендії на навчання для студентів з прифронтових територій. Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький у понеділок, 13 листопада.

Протягом тижня, з 7 по 13 листопада, мешканці Анкари (Туреччина) могли відвідати виставку «Горизонти» та придбати там роботи українських художників. Для експозиції зібрали близько 70 картин від 37 митців. Це була одна з найбільших українських виставок з початку повномасштабного вторгнення.

«На відкриття експозиції завітали близько 200 осіб, зокрема представники посольств Австралії, Аргентини, США, Австрії, Шрі-Ланки, Індії, Чехії, Сінгапуру. Серед відвідувачів виставки український кримськотатарський політик і громадський діяч Рефат Чубаров та виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський. Також для дітей проводили мистецькі майстерні», — розповів Максим Козицький.

Протягом тижня продали 22 картини, які були частиною експозиції. Гроші з їхнього продажу Благодійний фонд Козицького передасть на стипендії на навчання для студентів з прифронтових територій. Також фонд планує провести схожу виставку у квітні 2024 року в Единбурзі, у Шотландії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності