• Головна
  • Україна
  • Закупили неякісну форму: експосадовцям Міноборони повідомили про підозру у розтраті 1 млрд грн

Закупили неякісну форму: експосадовцям Міноборони повідомили про підозру у розтраті 1 млрд грн

Закупили неякісну форму: експосадовцям Міноборони повідомили про підозру у розтраті 1 млрд грн

Форму перед закупівлею не випробували у лабораторних умовах, а лише поверхнево оглянули

Експосадовцям Міноборони повідомили про підозру у розтраті мільярда державних коштів на постачанні для ЗСУ непридатної військової форми. Про це 6 листопада повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Повідомили про підозру колишньому заступнику Міністра оборони В’ячеславу Шаповалову, який займав цю посаду з 2021 до 2023 року. Його підозрюють у розтраті державних коштів та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 114-1 КК України). Його підлеглому за цими ж фактами повідомлено про нову підозру.

Колишній заступник Міністра оборони України за попередньою змовою зі своїм підлеглим – т.в.о директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони в червні 2022 року створили умови для придбання Міністерством військового майна без проведення його випробовування у лабораторних умовах, а лише поверхнево - за його зовнішнім виглядом.

Таким чином Міністерство уклало контракти на 1 млрд грн з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми військового одягу: курток та штанів вітровологозахисних для військовослужбовців ЗСУ, які не відповідали технічним умовам.

Тобто державні кошти в особливо великих розмірах були перераховані на рахунки турецької фірми, а для потреб ЗСУ надійшла неякісна форма, яка непридатна для експлуатації в холодну пору року та в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

У Службі безпеки України повідомляють, наразі обидва зловмисники знаходяться під вартою. Їм загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності