• Головна
  • Україна
  • На Одещині затримали злочинну групу, яка доставляла ухилянтів до кордону на “швидкій допомозі” (ВІДЕО)

На Одещині затримали злочинну групу, яка доставляла ухилянтів до кордону на “швидкій допомозі” (ВІДЕО)

На Одещині затримали злочинну групу, яка доставляла  ухилянтів до кордону на “швидкій допомозі” (ВІДЕО)

Правоохоронці зупинили на міжнародній трасі Одеса-Рені карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.

СБУ та Нацполіція знешкодили на Одещині злочинне угруповання, яке доставляло ухилянтів до кордону на каретах швидкої допомоги. Про це 2 листопада повідомили у Службі безпеки України.

Міжнародне злочинне угруповання нелегально переправляло за кордон чоловіків призовного віку. Для прихованого перевезення ухилянтів фігуранти використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем.

Такий трансфер доправляв клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. А вже на визначеному місці ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками.

Правоохоронці зупинили на міжнародній трасі Одеса-Рені карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.

Затримали організаторів злочинного угруповання. Ними виявились двоє іноземців з посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини. Свої послуги вони оцінили в 4,8 тис. американських доларів з одного клієнта. Гроші отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Під час обшуків за місцями перебування учасників схеми вилучено:

  • банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • гроші, отримані протиправним шляхом.

Усім трьом організаторам злочинного угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна. Окрім того, вирішують питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажа швидкої, який був залучений у незаконній діяльності.Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

У Офісі Генерального прокурора повідомили, що один з учасників угрупування був жителем Болградського району. А його спільники — громадянами Молдови та Узбекистану. Вивозили ухилянтів до Молдови. Місцем збору ухилянтів визначили м. Ізмаїл.

У визначеному місці, після перетину блокпостів на кареті “швидкої допомоги” громадянин Молдови особисто забезпечував піше переміщення ухилянтів через держкордон поза межами офіційного пункту пропуску на території Болградщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності