• Головна
  • Україна
  • Священнослужитель, стоматолог та безробітний на Одещині допомагали ухилянтам перетнути кордон

Священнослужитель, стоматолог та безробітний на Одещині допомагали ухилянтам перетнути кордон

Священнослужитель, стоматолог та безробітний на Одещині допомагали ухилянтам перетнути кордон

За свої послуги вони брали з ухилянта сім з половиною тисяч доларів

На Одещині священнослужитель, стоматолог та безробітний розробили схему переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли уникнути мобілізації. Про це 31 жовтня повідомили на сторінці Головного управління нацполіції в Одеській області.

За винагороду в 7,5 тисяч доларів США зловмисники обіцяли ухилянтам оформити  документи про визнання їх непридатними до проходження військової служби за станом здоров’я. А ті згодом могли б виїхати за кордон. Клієнтів вони запевняли, що мають зв’язками у міських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Поліцейські припинили їхню діяльність та затримали учасників злочинної групи, щойно ті отримали на електронний гаманець криптовалюту в еквіваленті 7,5 тисяч доларів США від одного із військовозобов’язаних чоловіків. Учасники групи також передали замовнику обіцяний пакет документів, проконсультували щодо поведінки на пункті пропуску під час перетину державного кордону та запевнили у позитивному результаті за будь-якого перебігу подій.  

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України й карається позбавленням волі до дев'яти років з конфіскацією майна. Одному підозрюваному суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 1,5 млн грн, двом іншим – цілодобовий домашній арешт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності