На Львівщині водій сховав двох ухилянтів в автомобілі, щоб вивезти їх до Польщі

Фото: ДПС України

За п’ять тисяч доларів перевізник обіцяв перевезти чоловіків за кордон

У неділю, 22 жовтня, 45-річний мешканець Дніпропетровської області намагався вивезти на мікроавтобусі Volkswagen Crafter за кордон двох ухилянтів. Він збудував рухому перегородку в автомобілі, за якою сховалися ухилянти, повідомила Державна прикордонна служба України.

Як встановили правоохоронці, ухилянтами виявились 20-річний та 38-річний мешканці Сумської області. Для переховування двох чоловіків призовного віку була збудована рухома перегородка між пасажирським та вантажним відсіками Volkswagen Crafter.

“За задумом водія, він мав спочатку представити для огляду один відсік, закрити двері, подати умовний стук, а потім відкрити двері іншого відсіку. В цей час, пасажири, які переховувалися за задніми пасажирськими сидіннями, мали перебратися у вантажну секцію”, — розповіли у Держприкордонслужбі.

Проте прикордонники попросили відкрити усі двері, водій довго їх ігнорував та ходив довкола автомобіля.

«Водій поводив себе знервовано, перешкоджав огляду транспортного засобу, імітуючи блокування дверей. Він постукував неодноразово подаючи знаки правопорушникам для того, щоб вони перейшли з пасажирського відділення в багажне», — додала начальниця відділення інспекторів прикордонної служби «Шегині» Вікторія Бондарчук.

Відео виявлення чоловіків

Після огляду мікроавтобуса, прикордонники виявили двох чоловіків. Як з’ясували прикордонники, водій обіцяв перевезти їх до Польщі за 5 тисяч доларів з кожного.

На ухилянтів прикордонники оформили адміністративні протоколи за спробу незаконного перетину кордону. Наразі триває досудове розслідування, водій Volkswagen Crafter знаходиться під вартою. За незаконне переправлення осіб через державний кордон йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років. Спеціально переобладнаний Volkswagen Crafter правоохоронці вилучили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності